De specialist in vloerafwerkingen!

Industriële vloerreparaties en overlagingen met minerale cementgebonden producten

Bij industriële vloeren staan zijn zaken als veiligheid, comfort en productiviteit van de bedrijfsvloer voorop. Een industriële vloer is ontworpen om zwaar belast te worden. Wanneer een industriële vloer beschadigd raakt, heeft dat ook gevolgen voor het werk wat uitgevoerd wordt in de ruimte waar de vloer ligt. Machines, materialen en goederen kunnen beschadigd raken, maar lichamelijk letsel kan ook een gevolg zijn van een beschadigde vloer. Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van betonnen ondergronden en de daarbij behorende overgangen en horizontale dilataties.

Vloerreparatie met minerale cementgebonden producten

Een compleet nieuwe vloer lijkt misschien de enige kostbare oplossing. Bij Egalizer bieden we u een vakkundig alternatief. Wij zijn dé specialist als het gaat om industriële vloerreparatie.

Verwijderen bestaande vloerafwerking

Als eerste verwijderen we de toplaag door deze te gaan strippen of te gaan slopen. Onder het strippen vallen vloeren als tapijt(tegels), vinyl, PVC, parket, marmoleum, linoleum, colivinyltegels en sportvloeren. Bij het slopen moet u denken aan het verwijderen van hardere vloerafwerkingen, zoals zandcement dekvloeren, natuursteen, tegelvloeren, kabelgoten, natuursteen en andere harde afwerkingen.

Wij schuren, schaven, frezen of bestralen de vloer met hele kleine kogeltjes, waardoor de toplaag verdwijnt. Bijna al onze apparatuur heeft een afzuigvoorziening, zodat wij dit stofarm of zelfs geheel stofvrij kunnen doen.

Aanbrengen van egalisatiemortel

Na het verwijderen van de toplaag brengen wij een primer aan. Vervolgens wordt op de vloer een industriële egalisatie laag aangebracht. Afhankelijk van wat voor reparatie nodig is en op welke locatie, bekijken we welk materiaal hiervoor het meest geschikt is.

Onze sterkste industriële egalisatiemortel

Dit is een cementgebonden, minerale, snel hardende polymeer gemodificeerde industriële vloer voor laagdiktes van 4 tot 30 mm, CT-C40-F8AR0,5.

Toepassing:

 • Geschikt voor binnen en buiten;
 • Voor parkeergarages;
 • In verkoopruimten;
 • Voor nieuwbouw en restauratie van opslagruimtes en productiehallen;
 • In composiet op minerale ondergrond.

Behoefte inventarisatie

Begroting &
planning

Uitvoering

Oplevering

Onze werkwijze

Een goede werkwijze is het halve werk

Onze werkwijze is even eenvoudig als effectief. In vier duidelijke stappen naar een perfect eindresultaat.

Onze speciale reparatiemortels

Deze reparatiemortels voldoen aan de zogenaamde “one-for-all” vereisten.

Toepassing:

 • Eenvoudig te verwerken op verschillende ondergronden;
 • Geschikt voor zowel binnen als buiten;
 • Geschikt voor vloeren, wanden en plafonds;
 • De textuur kan gekozen worden op basis van vraag; van vast naar vloeibaar;
 • Laagdiktes tussen 0 – 60 cm;

Het doel van het egaliseren, is het creëren van een gladde en vlakke ondergrond. Bij grote oppervlakten doen wij dit machinaal. Dit gebeurt afhankelijk van de grootte van de ruimte, met een kleine pomp of een grote speciale silo waar wel een paar ton aan egalisatie mortel in kan. In hele kleine ruimtes passen wij het handmatig egaliseren toe.

Voordelen egalisatiemortel bij vloerreparatie

Door uw industriële vloer te laten repareren door Egalizer met egalisatiemortel is uw bedrijfsvloer straks weer als nieuw:

 • Alle beschadigingen zijn hersteld;
 • Uw vloer is weer glad en strak.

Een selectie van hoogwaardige producten

Wij zijn dé professionals voor u om uw vloer te herstellen en te egaliseren. 

Dit doen wij door te werken met gerenommeerde merken als Coba egalisatiemortel CLM490, NEODUR® Level en Rapid Set® reparatiemortels en de juiste machines.

Dilatatieprofielen leveren en plaatsen

Ook herstellen wij overgangen, zodat er een heftruck over kan rijden zonder obstakels.

Tevens is Egalizer de partij om dilatatieprofielen te leveren en plaatsen.

Dit doen wij voor nieuwbouw als in de renovatie. Hier zijn veel varianten in. In overleg met u bepalen wij het te plaatsen profiel en op basis van de werking van beide vloerdelen. Wij vragen ook of er alleen een horizontale werking is, ook nog een verticale. Afhankelijk hiervan wordt een profiel gekozen.

Contact

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem snel contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.